Store pikekyss
Foto: Kim Holthe

Store pikekyss

For deg som elsker det søte, og for barna som garanter vil like pikekyss, er dette en oppskrift som tar deg minimalt med tid før kyssene kan nytes.

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Fortsett å piske mens du tilsetter sukkeret litt etter litt til alt er brukt opp og massen er blank og seig. Vil du farge massen med konditorfarge, så vend fargen forsiktig inn ved hjelp av en slikkepott.
 
Fyll marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut små eller store topper på bakepapir. Du kan også bruke en skje til å lage topper.
 
Vil du pynte pikekyssene med for eksempel hakkete nøtter, så dryss dem over før du setter dem inn i ovnen.
 
Tørk pikekyssene midt i ovnen ved 100 °C i ca. 1-2 timer. Husk at store pikekyss trenger dobbelt så lang tørketid som små pikekyss!
 
Tips: La eggehvitene bli romtempererte før du pisker dem, så blir de enda luftigere! Pass på at redskapene er helt rene! Kommer det fett i eggehvitene vil de ikke bli stive.

Sendt inn av Matprat.no

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå får fiskebollene konkurranse
Dagens rett
Fiskegryte med frikassesaus

Nå får fiskebollene konkurranse

Om fiskeboller i hvitsaus er det eneste familien vil ha av fisk, skal du overbevise dem med denne oppskriften på fiskefrikassé.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her