Stekt kveite med grønne bønner, bakte tomater og potetmos
Apéritif

Stekt kveite med grønne bønner, bakte tomater og potetmos

Denne retten må du prøve. For her får kveita følge av mye godt som alle rundt bordet vil glede seg over.

Fremgangsmåte

  1. Kveite: Legg kveiteskivene i saltlake i 10 minutter. Tørk dem på kjøkkenpapir. 
  2. Ha på nykvernet pepper på kveiteskivene. Stek dem i 3 til 5 minutter på hver side.
  3. Tomater: Skjær et lite kryss i toppen av plommetomatene. Kok opp vann og legg i et par tomater av gangen. Legg tomatene rett over i isvann når skinnet begynner å løsne. Dra skinnet av mot stilkfestet, lag en liten krusedull av skinnet rundt festet, skjær av denne og en liten del av tomaten slik at de står. Sett tomatene i en smurt ildfast form. Legg de andre ingredienser over tomatene. Sett formen i ovnen og bak tomatene i 10-20 minutter på 100 grader.
  4. Potetmos: Kok poteter i vann tilsatt litt salt. Hell av vannet og damp potetene litt. Varm opp melken. Mos potetene, tilsett smøret og melken litt etter litt til den blir passe tykk. Smak til med salt og pepper.
  5. Grønne bønner: Kok opp vann, tilsett grønne bønner og kok til de er så vidt møre, 2-3 minutter. Hell av vannet skyll i kaldt vann og tilsett smøret.

Lyst til å lage noen annet med kveite så finner du mange forslag her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto
Dagens rett

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto

Nå kan du begynne å nyte aspargesbuntene som ligger fristende friske og grønne i grønnsaksdisken. Denne salaten er en fin måte å variere med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her