Pisk egg og sukker sammen til en luftig eggedosis, og ha i vaniljeekstrakt.
Kjør dadlene til puré og pisk dem sammen med eggedosisen. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, og vend dem inn i eggedosisen uten å røre for mye. Rør inn squash og sitronskall tilslutt.
Hell røra over i en form (20x30cm) og stek til den er fast i midten, ca 30 minutter.
Kok opp fløte, sukker og vaniljestang, ta gryta av varmen og rør inn gelatinen til den er helt oppløst.
Rør inn nýr, og sil blandingen over i en 0,5-liters spumaflaske som lades med én patron.
Rist flasken godt, og sett den på hodet/opp-ned i kjøleskapet. Rist på den hvert 10 minutt til den er kald.
Oppskriften gir mer enn det som trengs til desserten, men den kan helles over på sterilisert glass og brukes senere. Halver mengdene om du ikke vil ha noe til overs.
Pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin til de begynner å stivne (ca. 3 minutter). Samtidig varmes tindvedsirupen opp til 115 grader. Hell sirupen over i eggehvitene i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Skru opp hastigheten og fortsett å piske til bollen ikke er varm lenger, og du har en luftig og skinnende marengs (ca 7 minutter). Spre marengsen utover et bakebrett, ca 1 cm tykt. Stekes i 2,5 time. Skru så av ovnen, sett døra på gløtt, og la marengsen stå i 1 time før du tar den ut.