- Rens hjerteskjellene ved å plassere dem i godt saltet vann i 20 minutter. Hjerteskjellene vil naturlig filtrere ut grus og sand. Etter dette skyll dem godt ved å legge dem i kaldt utsaltet vann i 10 minutter for å rense av overflødig salt. Kast skjell som er sprukket eller åpne.
- Kok spaghetti i lett saltet vann i halvparten av tiden instruksjonen på pakken tilsier.
- Varm olivenolje i en støpejernsgryte over lav varme. Tilsett hvitløk og chilli og stek blank.
- Ha i skjellene og hvitvinen, skru opp til høy varme og dekk med lokk. Rist gryten hvert 20 sekund, og damp skjellene i 2 minutter.
- Trekk gryten av platen og sil skjellene fra væsken. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Rens brorparten av skjellene, men bevar noen hele skjell til pynt.
- Når pastaen har kokt i angitt tid, spar på litt av pastavannet og sil av resten.
- Ha skjellkraften tilbake i støpejernsgryten sammen med den halvkokte pastaen og la pastaen koke ferdig i kraften.
- Tilsett mer pastavann om du trenger.
- Tilsett smør, sitronsaft, persille og pepper og rør godt.
- Tilsett så skjell og smak eventuelt til med salt.