Spaghetti med skjell
Apéritif

Spaghetti med skjell

Spaghetti Vongole er en italiensk klassiker som smaker av deilig frisk sjø. Denne oppskriften benytter seg av norske hjerteskjell og blåskjell til fordel for italienske vongoleskjell. Den gode smaken bevares og i løpet av kort tid lager du en pastarett som virkelig imponerer.

Fremgangsmåte

  1. Rens hjerteskjellene ved å plassere dem i godt saltet vann i 20 minutter. Hjerteskjellene vil naturlig filtrere ut grus og sand. Etter dette skyll dem godt ved å legge dem i kaldt utsaltet vann i 10 minutter for å rense av overflødig salt. Kast skjell som er sprukket eller åpne. 
  2. Kok spaghetti i lett saltet vann i halvparten av tiden instruksjonen på pakken tilsier. 
  3. Varm olivenolje i en støpejernsgryte over lav varme. Tilsett hvitløk og chilli og stek blank.
  4. Ha i skjellene og hvitvinen, skru opp til høy varme og dekk med lokk. Rist gryten hvert 20 sekund, og damp skjellene i 2 minutter. 
  5. Trekk gryten av platen og sil skjellene fra væsken. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Rens brorparten av skjellene, men bevar noen hele skjell til pynt.
  6. Når pastaen har kokt i angitt tid, spar på litt av pastavannet og sil av resten. 
  7. Ha skjellkraften tilbake i støpejernsgryten sammen med den halvkokte pastaen og la pastaen koke ferdig i kraften.
  8. Tilsett mer pastavann om du trenger.
  9. Tilsett smør, sitronsaft, persille og pepper og rør godt.
  10. Tilsett så skjell og smak eventuelt til med salt. 

Lyst å lage en annen rett med spagetti så se her

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her