Spaghetti med skjell
Apéritif

Spaghetti med skjell

Spaghetti Vongole er en italiensk klassiker som smaker av deilig frisk sjø. Denne oppskriften benytter seg av norske hjerteskjell og blåskjell til fordel for italienske vongoleskjell. Den gode smaken bevares og i løpet av kort tid lager du en pastarett som virkelig imponerer.

Fremgangsmåte

  1. Rens hjerteskjellene ved å plassere dem i godt saltet vann i 20 minutter. Hjerteskjellene vil naturlig filtrere ut grus og sand. Etter dette skyll dem godt ved å legge dem i kaldt utsaltet vann i 10 minutter for å rense av overflødig salt. Kast skjell som er sprukket eller åpne. 
  2. Kok spaghetti i lett saltet vann i halvparten av tiden instruksjonen på pakken tilsier. 
  3. Varm olivenolje i en støpejernsgryte over lav varme. Tilsett hvitløk og chilli og stek blank.
  4. Ha i skjellene og hvitvinen, skru opp til høy varme og dekk med lokk. Rist gryten hvert 20 sekund, og damp skjellene i 2 minutter. 
  5. Trekk gryten av platen og sil skjellene fra væsken. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Rens brorparten av skjellene, men bevar noen hele skjell til pynt.
  6. Når pastaen har kokt i angitt tid, spar på litt av pastavannet og sil av resten. 
  7. Ha skjellkraften tilbake i støpejernsgryten sammen med den halvkokte pastaen og la pastaen koke ferdig i kraften.
  8. Tilsett mer pastavann om du trenger.
  9. Tilsett smør, sitronsaft, persille og pepper og rør godt.
  10. Tilsett så skjell og smak eventuelt til med salt. 

Lyst å lage en annen rett med spagetti så se her

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her