Butterdeig:
Legg to lag butterdeig oppå hverandre og kjevle dette tynt. Stikk mange hull med en gaffel i deigen og stek den på 200 grader i 10-15 minutter.
Stikk ut former med en firkantet eller rund utstikker. Hver bit trenger 3 stk.
Butterdeigen er ikke så sprø som du kanskje tror. Å stikke ut former går derfor overraskende lett.
Vaniljekrem:Ha 2 dl melk, vaniljestang, frø, fløte og sukker i en kjele. Kok dette opp.
Ha resten av melken (0,5 dl) og maisenna i en liten bolle og rør til det er klumpfritt.
Visp inn eggeplommene i maisennablandingen.
Hell 2/3 av den varme melken forsiktig over eggeblandingen. Hell dette til slutt tilbake i kjelen og kok opp kremen.
La kremen småkoke i 1 minutt, men pass på at det ikke brenner seg på bunnen.
Ta ut vaniljestangen og ha kremen over i en annen bolle og avkjøl!
Dekk kremen med plastfolie for å slippe at den tykner på overflaten.
Det siste laget legges opp ned på toppen slik at den glatte siden kommer opp. Før dette legges oppå kan det være greit å strø melis oppå. Legg laget med melis til slutt pent oppå bringebærene og server.