- Pisk eggehviter og salt i en bolle med håndmikser til det blir skum. Pisk gradvis inn 125 g av sukkeret til det dannes stive topper.
- Kok langsomt opp melk og vaniljestang i en vid kjele på svak varme. Arbeid i omganger: Bruk en stor skje og slipp en skje med eggehvite ned i den småkokende melken, slik at det dannes eggeformede boller.
- La dem koke i 2-3 minutter, snu på eggehvitebollene og kok dem i 2-3 minutter til. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir.
- Du bør lage minst 12 snøegg, slik at det blir to per person. Hvis du lager dem mindre tar det litt kortere tid å koke dem.
- Ta kjelen fra varmen og hell melken gjennom en finmaskert sil ned i et litermål.
- Eggekremen lager du ved først å piske eggeplommene lett sammen i en ildfast bolle i vannbad. Rør inn resten av sukkeret, deretter 7 ½ dl av den silte melken. Fortsett å koke i 5-8 minutter under stadig omrøring til blandingen er så tykk at den dekker baksiden av en skje.
- Hell kremsausen gjennom en sil ned i en serveringsbolle. Dekk til med plast som du legger direkte på overflaten. Sett bollen i kjøleskapet til kremen er helt kald.
- Ved servering øser du eggekremen opp i porsjonsboller og legger eggehvitebollene oppå. Dryss kanelsukker over.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig