- Brun kjøttdeigen over høy varme i litt olje i en panne til den har fått en fin stekeflate før du snur den. Det kan være lurt å brune kjøttdeigen i to omganger.
- Knus kjøttdeigen til finkornet med en sleiv eller gaffel under stekingen. Ha i finhakket løk og chili de siste minuttene og surr til løken er blank før du har i presset hvitløk.
- Tilsett tomatboksen og la det bli gjenomvarmt.
Du må helle av laken og skylle godt for å bli kvitte boksesmaken.
Bland inn bønner, paprika og spisskummen. La det koke noen minutter. Smak til med salt og pepper.
Tips: En rimelig vegetarvariant er å utelate kjøttet helt. Det krever at du øker mengden bønner.
For å gjøre en kjøttfri variant mer tiltalende, er det lurt å grovhakke løken for å få litt tyggemotstand og bruke flere ulike typer bønner.
Oppskriften er hentet fra Studentkokeboka, finalist i Beste Norske Kokebok 2013, signert Are Brean/Sverre Aurstad .
Les om alle de spennende chiliene som finnes i Mexico
Her er enda flere hete oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig