- Skjær skreifileten i serveringsstykker. Dryss over salt og la ligge 15 minutter.
- Kok opp ca ½ l vann tilsatt 3 ss salt.
- Ta kjelen av platen og legg i fiskestykkene. Kok opp, ta kjelen vekk fra varmen og la fisken trekke til den er kokt. Det tar ca 10 minutter.
- Pesto:
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en jevn saus. -
Saus:
Løken surres myk i olivenolje/smør. Tilsett 4 dl fiskekraft og kok inn til ca 3 dl. vaniljesaus. - Tilsett kremfløte, kok opp og smak til med salt og nykvernet pepper. Sil sausen og tilsett gressløk og paprika.
- Kok aspargesen i rikelig godt saltet vann i maks 2 minutter.
Skreien serveres med pesto, kokte poteter og aspargesen.
Her finner du 60 oppskrifter med skrei
Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig