Lag mignonette ved å koke opp vineddik, sukker, salt og rosè pepper i en smørsmelter eller liten kjele. Tilsett vinterrabarbara og sjalottløk. Plasser i kjøleskapet til mignonetten er avkjølt, gjerne dagen i forveien.
Åpne østersen og anrett på et fat med is. Server østersen med mignonette med vinter-rabarbra, lodderogn og finhakket gressløk.
Slik åpner du østers
Er du usikker på hvordan du åpner østers, følg denne beskrivelsen eller spør om en demonstrasjon i butikken:
Brett et kjøkkenhåndkle og legg i hånden. Østersen legges oppi med den flate delen opp og den spisseste enden mot håndleddet. Bruk en god kjøkkenkniv med et kort og kraftig, men spisst knivblad. Før knivbladet inn mellom skjellhalvdelene og kutt av muskelfestet. Muskelen binder altså bunn- og topplokket sammen. Når du løfter av topplokket, vil østersen fortsatt sitte fast i bunnen. Løsne også dette festet. Alternativt, og en litt lettere måte å åpne på, er å gå inn fra spissen. Da må du kutte muskelfestet før du løfter av topplokket. Et godt tips er å ta på seg en grillvott i tillegg eller i stedet for kjøkkenhåndklet. Da unngår du en blodig aften!
Norske østers på verdenstoppen
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig