Skinnstekt uer med mangoravioli
Foto: Yann Aker

Skinnstekt uer med mangoravioli

Fremgangsmåte

Pass på å skrape skjellene av fisken og lag tre snitt i skinnet. Stek i panne på middels høy varme med skinnsiden ned i ca. 4 - 5 min. Vend og stek ferdig i ca. 1 minutt.

Følg bruksanvisningen på pakken for cous-cous, husk at hvis du bytter ut vannet med kyllingkraft eller fiskekraft får du bedre smak. Rist spisskummin litt i en tørr panne på middels varme for å få frem aromastoffene bedre. Fres løk, hvitløk, persille, mint og sultaner i litt olivenolje, bland det i cous-cousen og tilsett tilsutt tomatene og smak til med sitronsaft og salt og pepper.

Skrell mangoen og kutt den slik at du får store tynne skiver. Legg en til to skiver på en smurt stekeplate med ca. 50 g cous-cous oppå, og legg så en ny skive med mango over. Tett til i kantene og form som en ravioli. Stekes i ovn på 120 grader i 10 min.

Saus
Ripsen kjøres i en blender og siles. Tilsett sukker og reduser saften ned til halvparten. Rør inn smøret som i en beure blanc. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av Fra boken: Fisk og Vin av Gastronomisk Institutt, Kagge ForlagVinforslag av Knut Espen Misje og Ole Martin Alfsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her