Skinnstekt uer med mangoravioli
Foto: Yann Aker

Skinnstekt uer med mangoravioli

Fremgangsmåte

Pass på å skrape skjellene av fisken og lag tre snitt i skinnet. Stek i panne på middels høy varme med skinnsiden ned i ca. 4 - 5 min. Vend og stek ferdig i ca. 1 minutt.

Følg bruksanvisningen på pakken for cous-cous, husk at hvis du bytter ut vannet med kyllingkraft eller fiskekraft får du bedre smak. Rist spisskummin litt i en tørr panne på middels varme for å få frem aromastoffene bedre. Fres løk, hvitløk, persille, mint og sultaner i litt olivenolje, bland det i cous-cousen og tilsett tilsutt tomatene og smak til med sitronsaft og salt og pepper.

Skrell mangoen og kutt den slik at du får store tynne skiver. Legg en til to skiver på en smurt stekeplate med ca. 50 g cous-cous oppå, og legg så en ny skive med mango over. Tett til i kantene og form som en ravioli. Stekes i ovn på 120 grader i 10 min.

Saus
Ripsen kjøres i en blender og siles. Tilsett sukker og reduser saften ned til halvparten. Rør inn smøret som i en beure blanc. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av Fra boken: Fisk og Vin av Gastronomisk Institutt, Kagge ForlagVinforslag av Knut Espen Misje og Ole Martin Alfsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En lun linsesalat med fetaost er både mettende, supersunn og veldig rimelig mat
Dagens rett

En lun linsesalat med fetaost er både mettende, supersunn og veldig rimelig mat

Hvem har sagt at det er kjedelig å være vegetarianer? Her har du en oppskrift hele familien vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her