Skalldyrsalat med agurk som i Thailand
Foto: RawStudio

Skalldyrsalat med agurk som i Thailand

Fremgangsmåte

Blekksprutringene legges i kokende lettsaltet vann med 2 ss sitronsaft og sitrongress i 30 sekunder. Ta det så opp. Tilsett fisk og kok i 2 minutter. Ta opp og avrennes. Skjær i små terninger.

Skrell agurkene og del dem på langs. Fjern frøene med en teskje og skjær agurkene i meget tynne skiver.

Bland blekksprut, fisk, agurk, selleri, reker og muslinger i en salatbolle.

I en mindre bolle blandes de resterende ingrediensene, bortsett fra salatbladene. Krydre med sukker og krydder etter smak.

Dressingen helles over salaten og den blandes lett.

Legg salatblader på et serveringsfat og legg skalldyrsalaten på toppen. Pynt med hakkede peanøtter.

Sendt inn av Apéritif

0
0/5 etter 0 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En wok som denne pirrer smaksløkene og sørger for at dagens grønne dose sikres
Dagens rett

En wok som denne pirrer smaksløkene og sørger for at dagens grønne dose sikres

Deilige friske og knasende sprø grønnsaker med skalldyr - gjerne rester etter helgen - og masse smak. Det er ikke rart at wok er populært.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her