- Hakk opp sjokoladen i mindre biter.
- Varm sakte opp fløte og whisky til det kommer små bobler (det skal ikke koke).
- Blandingen skal være luftig og holdes varm.
- Rør inn smør og havsalt.
- Rør kontinuerlig i et par minutter før du tar kjelen av varmen og heller over sjokoladen.
- Rør i blandingen til den er helt smeltet og til den er glatt og blank.
- Sett på lokk og avkjøl blandingen i kjøleskapet til den er helt kald - gjerne over natten.
- Ta ut blandingen og la den bli romtemperert før du ruller den til små kuler.
- Vend så i strøssel (kakaopulver eller finhakkede nøtter) før du setter dem tilbake i kjøleskapet, klare for servering.
Tips:
De smaker aller best før det har gått en uke, men ikke dårlig etter. Oppbevares i kjøleskap.
Her finner du veldige mange deilige desserter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig