Sjokoladekule fylt med marinerte bjørnebær på sjokolade- og hasselnøttganache
Foto: CF Wesenberg

Sjokoladekule fylt med marinerte bjørnebær på sjokolade- og hasselnøttganache

Fremgangsmåte

Hasselnøttkrem:
Kok sukker og vann til en sukkerlake på 117 grader og pisk til marengs med eggehvitene. Kok opp fløte og nescafé og bland ut i hasselnøttpastaen og avkjøl. Pisk inn den kalde marengsen og pisk inn usaltet smør.

Ganache:
Kok opp fløten og rør sjokoladen glatt med denne. Avkjøl litt og stryk lagvis med hasselnøttkremen på et brett. Avkjøl så helt og skjære i pene stykker. Anrettes med litt sjokoladegarnityr og bjørnebær marinert i crème de mûre og vanilje.

Sendt inn av Le Canard

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller
+
Godbiter i pollisten

Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller

To topp rieslinger fra et av Alsaces fyrtårn kommer til å løfte jule- og nyttårsmiddagene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol
+
Ukens vin

Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol

Om du trodde chablis var forbeholdt høysommer og rekekos, er denne altså noe ganske annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Indiskinspirert kylling lager du raskt i stekepanne
Dagens rett

Indiskinspirert kylling lager du raskt i stekepanne

En nydelig rett av kylling og eksotiske krydder sprer matglede i desembermørket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her