Sjokoladekarameller med muscovadorørsukker
Foto: iStockphoto

Sjokoladekarameller med muscovadorørsukker

Sjokoladekarameller er skikkelig godt. På én time sitter du igjen med 40 Sjokoladekarameller med muscovadorørsukker hvis du følger denne oppskriften.

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i en tykkbunnet kasserolle, og kok opp.

La småkoke til temperaturen er 125 grader. Rør av og til.

Det er enklest å bruke et steketermometer, men det går også an å teste ved å dryppe litt av karamellmassen i et glass kaldt vann:

Hvis den blir en rund, halvmyk karamell, er den klar. Det tar ca. 30–40 minutter før massen får riktig temperatur.

Hell karamellmassen i en form med bakepapir, og la den stivne. Del karamellen i passe store biter.

Smelt sjokoladen over vannbad, og dypp hver av bitene i sjokoladen. Legges på rist for å stivne.

Pakk eventuelt inn karamellene i pent papir.

Sendt inn av Dansukker

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her