Sitronmousseterte med kiwi
Foto: Dansukker

Sitronmousseterte med kiwi

Denne vårlige kaken er en fryd for både øyne og gane.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 175 °C.

Begynn med bunnen. Riv marsipanen, og bland eggene i. Fordel massen i en springform (ca. 25 cm i diameter). Stek midt i ovnen i ca. 20 min. Avkjøl.

Lag fyllet. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.

Skill eggehvitene fra plommene. Pisk plommene med flormelis. Pisk hvitene stive. Pisk fløten stiv.

Skyll og riv skallet på sitronene. Press saften ut.

Klem vannet ut av gelatinen, og varm den med sitronsaften i en kasserolle. La blandingen avkjøles litt.

Hell sitronblandingen ned i eggemassen under omrøring. Bland inn sitronskallet og kvargen. Rør inn fløtekremen og til slutt eggehvitene. Hell massen på marsipanbunnen, og la den stå kaldt i minst 3 timer før servering.

Pynt med skrelt kiwi i skiver. Kiwiene kan byttes ut med andre av sesongens frukter.

Se våre andre oppskrifter på luftige kaker

Har du heller lyst til å bake en annen kake er det veldig mange oppskrifter her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Dagens rett

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett

Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her