Bunn:
Finhakk oreokjeksen og ha i smeltet smør. For at dessertene skal bli like er det viktig at alle kjeksene får like bunner. Dette gjør du ved å måle opp 15 g kjeksmasse i en muffinsform på ei gramvekt. Legg massen i hver form og trykk den pent ned med tommelen. Sett i kjøleskap.
Krem:
Miks philadelphiaost og melis i en bolle og rør dette til en fin masse. Ikke glem å sikte melisen når du har dette oppi. Hvis du ikke sikter melisen får du klumper i massen.
Pisk fløten til krem og bland dette forsiktig i massen.
Ta nå ut 2-3 toppede spiseskjeer krem til senere. Sett dette i kjøleskap.
Ha den finhakkede kjeksen i massen og rør forsiktig.
Ha alt i en sprøytepose og sprøyt kremen oppi formene.
Legg til slutt en palettkniv på formen og dra palettkniven bortover slik at alle dessertene får en rett overkant. Sett dette i fryseren 4-6 timer.
Servering:
1 pakke mini Oreos
Dytt forsiktig ut bunnen i hver form og desserten vil bevege seg oppover. Ta alle ut og sett dem på et fat.
Ha kremen du satte bort i en sprøytepose med stjernetip. Sprøyt på topper på hver dessert og pynt med en mini oreokjeks.
TIPS: Har du ikke en slik form med porsjonsbiter: Fordoble oppskriften og lag den som kake i stedet. Da passer den i en form a 22-24 cm.
Sendt inn av
Anne Brith Davidsen (tekst og foto)