Sitron- og ostekake toppet med eple servert med sprø eplecannelloni, kesam- og plommesorbet
Gunn Beate Helgås, Solvolds

Sitron- og ostekake toppet med eple servert med sprø eplecannelloni, kesam- og plommesorbet

Fremgangsmåte

Sitron- og ostekake:
I stekeovnen ved 118 grader grader i 10-12 min.

Kjør kremostbasen (eller kremost naturell), eggeplommer, sitronsaft og -skall  glatt i foodprocessor. Tilsett det tempererte smøret mot slutten. Bruk porsjonsringer i stål uten bunn som former. Tett bunnen med et stykke aluminiumsfolie. Legg havrekjeksen i formen. Fyll massen over i formene  som er smurt, slik at det står igjen 1 cm. Stek kakene, ta de ut og avkjøl i former.

Eple cannelloni:
Bland eggehvitene og melis i en bolle. Rør inn smeltet smør under omrøring sammen men hvetemelet. Smør et tynn lag deigmasselag utover et teflonark. Dryss tørt brød krumm og demerarasukker over deigen. Stek i stekeovnen ved 130 grader grader i ca. 4 min.

Ta ut og kutt til passe firkanter. Stek firkantene videre i 2 min. Ta ut en og en firkant og rull dem starks ( før de stivner) rundt en trepinne (16-20mm). Disse cannellonien skal fylles med eplekrem.

Eplekrem:
Ha eplene i en kjele sammen med sukkeret og rør om til de begynner å væske seg. Legg på lokk å la det koke  til eplene er møre.Rør til eplemos og avkjøl. Visp fløten til krem og rør inn i den kalde eplemosen. Fyll kremen i cannelloniene.

Kesam- plommesorbet:
Ha plommene i en kjele sammen med sukkeret og kok de møre under lokk. Avkjøl plommene og kjør de i foodprocessor sammen med kesam. Tilsett glukose og kjør massen i ismaskin eller frys i fryseboksen, men da er det viktig å røre i ismassen et par-tre ganger før den er helt stiv.

Eplechips:
Press saften av sitronen og bland sammen med sukkerlaken.
Dypp epleskivene i sitronlaken. Legg så eplene utover en teflonmatte og tørk i stekeovn ved 85 grader til de er tørre.

Sendt inn av Gunn Beate Helgås, Solvolds

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Dagens rett

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett

Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her