- Skrell løken, og riv den med et rivjern eller i en foodproccesor. Plasser løken i en sikt og skvis ut mesteparten av væsken og overfør til en stor bolle.
- Plukk mynten av stilkene og finhakk sammen med persillebunten og ha over i bollen med løk.
- Rist pinjekjernene i en tørr panne, grovhakk og ha i bollen. Tilsett alle krydderne og bland godt.
- Ha i lammekjøttdeigen og inkorporer kjøttet i krydder-og urteblandingen. Form rundt grillspyd, dekk med plast og la stå i kjøleskapet i minst en time.
- Riv agurken med et rivjern. Bruk tørkepapir eller et rent kjøkkenhåndkle til å tørke agurken, sett til side.
- I en medium bolle, bland sammen yoghurt, finhakket hvitløk, olivenolje og eplesidereddik. Vend inn finhakket mynte, revet agurk og granateplefrø. Smak til med salt og pepper, og la stå kjøleskapet i minst 30 minutter.
- Pensle lammekebabene med litt olje før de grilles på høy varme til de er gyllne og gjennomstekt.
Server med salatblader, skiver av rødløk og granateple-tzatziki.
Her finner du flere kebaboppskrifter