Seipalett
Foto: Eksportutvalget for fisk

Seipalett

Fremgangsmåte

Del fisken i 3x3 cm store terninger. Legg i plastpose med 2 ss søt chilisaus, 1 ss revet ingefærrot, 1 ss sitronsaft og 2 ss olje. Marinér fisken i ca. 1 time.
Paprikasaus:
Sett paprikaen i forvarmet ovn (225 grader) ca. et kvarter, til de blir lett brent.
Legg paprikaene i en plastpose i ca 10 minutter til de svalner lett. Det blir da enkelt å ta av skinnet. Rens paprika ren for skinn og frø og skjær den i biter. Ha paprikaen i en kjele med finhakket chili, 1 ss sitronsaft, 1 ss søt chilisaus, 1 knust hvitløkfedd og grønnsakbuljongen. Moses med stavmikser til en kremet saus.
 
Del avocadoene, ta bort steiner og grav ut små baller med et kulejern. Stikk noen hull med en koldtgaffel i tomatene. Legg avocado+ tomat i en blanding av 2 ss sitronsaft, 1 ss vann og 1 ts sukker. Da beholder avocadoen grønnfargen og tomatene får litt syrlig smak.
 
Kok pastaen al dente i lettsaltet vann og stek fiskebitene gyldne. Krydre seien med litt salt og pepper.
 
Legg pasta på tallerkenen, hell over litt gylden saus, strø fiskebiter på toppen, og pynt med røde tomater, grønne avocadokuler og sorte oliven. En sunn og lekker fargepalett.

Sendt inn av Joran Tveterås, OsloOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2006

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her