- Skrell potetene og skjær dem i ca 5 mm skiver. Kokes i vann til de så vidt er møre.
- Skyll og skjær bladbete i strimler. Forvell 1-2 minutter. Skyll i kald vann.
- Skold tomat og skjær tomatkjøttet i små biter. Smør en ildfast form og legg seifileten hel i formen.
- Dryss litt salt og pepper over. Legg potetskivene oppå. Topp med bladbete.
- Ha smeltet smør, hakket persille, tomatbiter, hvitløksfedd, ansjos og kapers i en blender og kjør til jevn masse.
- Fordel blandingen på toppen av formen.
- Dryss finrevet ost og griljermel på toppen. Legg evt litt mer smør på toppen.
- Stekes i ovn på 180 grader i ca 10 minutter eller til fisken er ferdig.
- Server med en frisk grønn salat.
Tips: I stedet for bladbete som er en sesonggrønnsak, kan du bruke pak choy.
Se alt du kan lage med sei - det er slett ikke bare hverdagsmat