Seibiff på italiensk
Foto: Lilechka75

Seibiff på italiensk

La seibiffen slippe løken og la den blomstre opp på ekte italiensk vis. Du får garantert suksess.

Fremgangsmåte

Skjær fileten i fire stykker. Legg fisken i en bolle. Fordel halvparten av salviebladene over. Bland marinaden og hell over. La fisken stå i kjøleskapet et par timer.

Ta fisken opp av marinaden og tørk den med papir. Legg et salvieblad oppå hvert fiskestykke og rull en skive parmaskinke rundt. Legg dem side og side en ildfast form. Dryss strøkavring eller brødsmuler over. Hell marinaden over fisken.

Stek i ovnen ved 170 grader i 12 minutter. Dryss over grovhakket bladpersille.

Bønnene:
Forvell bønnene eller broccolien (som er delt i små buketter, uten den grove stilken) i lettsaltet vann i 3-4 minutter. Skyll i kaldt vann.
 

Finhakk ansjosfileter, hvitløk og persille og bland godt. Fres den i olivenolje i pannen et par minutter.

Ha bønnene eller broccolien oppi og bland godt og la trekke et par minutter slik at alt blir gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper samt sitronsaft.

Server fisken med grønne bønner, sitron, godt brød og eventuelt kokte poteter til.

Her finner du mange deilige retter med sei

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få plasser: Bli med på en helaften med spanske smaker i Asker
Matkurs og vinkurs
Winedinner 21. november i Asker

Få plasser: Bli med på en helaften med spanske smaker i Asker

Denne kvelden vil du ikke gå glipp av! Er du i tvil? Ta en titt på menyen og se selv. Med et begrenset antall plasser, gjelder det å være rask for å sikre deg plass.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her