Sarasenersaus til grillet kylling, lam eller fisk
Foto: Aperitif.no

Sarasenersaus til grillet kylling, lam eller fisk

Denne tradisjonsrike sicilianske sausen beviser den tette historiske tilknytningen til Nord-Afrika. Den gir en ekstra spennende smak til så vel kylling, som lam eller fisk fra grillen.

Fremgangsmåte

  1. Ha safrantrådene (eller pulveret) i kokende vann. La stå i ti minutter.
  2. Varm oljen over middels varme i en panne og oppløs ansjosfiletene.
  3. Hakk oliven, kapers, tomater, rosiner og pinjekjerner sammen.
  4. Tilsett og rør godt.
  5. Ha oppi safranvannet og la trekke i 5-10 minutter ved svak varme.
  6. Pass på at sausen ikke koker tørr. Da er det bare å tilsette mer vann.
  7. Smak til med sitronsaft og tilsett hakkede friske oreganoblader like før servering.
  8. Server avkjølt til fisk, grillet kylling eller svin (selv om svinekjøtt ikke akkurat matcher sausens arabiske opprinnelse).

Tips: Sausen holder seg fint i kjøleskap et par uker. Husk å toppe den med litt extra virgin olivenolje. 

Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her