- Ovnsbakte poteter: Vask potetene nøye og del dem i to. Sett ovnen på 180 grader.
- Ha potetbåtene i en ovnsfast form, ha over timian, rosmarin og finhakket hvitløk.
- Hell over godt med olje og vend potetbåtene i blandingen, slik at krydrene kommer godt til over alt.
- Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den inn i ovnen i 15 - 20 minutter, eller til de er møre.
- Ta potetene ut og la dem avkjøles noe.
- Salaten: Bland potetene med spinat, purre, ost og bacon/spekeskinke.
- Dressing: Ha sennep og honning i en bolle, ha i knust hvitløk og pisk inn eddiken.
- Pisk inn oljen litt etter litt slik at du får en glatt dressing.
- Smak til med salt og nykvernet pepper.
- Rør inn hakket dill.
- Vend dressingen forsiktig inn i salaten.
- Topp med kokte egg.
Tips: Vanligvis blir denne salaten laget med to oster, vellagret gul ost og en blåskimmelost. Dersom du ikke finner morbier eller bleu d'Auvergne kan du prøve med andre oster av samme type.