Saftig sjokoladekake i langpanne.

Ingredienser
400 g margarin
100 g mørk kokesjokolade
4 1/2 dl sterk kaffe
575 g hvetemel
650 g sukker
4 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
5 egg
1 Boks(er) rømme


Glasur til sjokoladekake i langpanne:
150 g margarin
100 g mørk kokesjokolade
1/2 dl sterk kaffe
375 g melis

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader.



Smelt smør og tilsett kaffe, trekk kjelen vekk fra platen.

Ha i sjokoladen og la dette smelte godt sammen.



Tilsett sukkeret i sjokoladeblandingen.

Visp sammen egg og rømme og tilsett det i røren.



Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og sikt det i røren.



Visp røren godt sammen og ha den i en langpanne med bakepapir i, røren blir veldig tynn.

Stek kaken i forvarmet ovn i ca. 30 minutter.




Framgangsmåte Glasur til sjokoladekake i langpanne :
Smelt smøret og ha i kaffe.

Tilsett sjokoladen og bland godt, ha tilslutt i siktet melis.

Rør til en jevn og glatt masse.



Når kaken kommer ut av ovnen prikk den med en gaffel på toppen. La det danne små huller.

Hell fyllet over med en gang kaken er ferdig prikket.

Da vil fyllet renne litt ned i kaken og den blir ekstra saftig

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser
Dagens rett

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser

Enkelt, velsmakende og kjernesunt er stikkordene for dagens supre oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her