Rype med russiske erter

Fremgangsmåte

Varm jerngryten med olivenolje og tilsett hvitløk. Brun rypene så de får en fin farge. Kutt sjalottløken i grove terninger og la det brunes sammen med rypene. Tilsett matfløten, la det stå og småkoke med lokk i ca 1 time.

Mens rypene koker renses alle grønnsakene som kuttes opp i ønsket størrelse. Stek soppen i olivenolje og smak den til med salt og pepper. Grønnsakene forvelles i godt saltet vann og avkjøles i kaldt vann når de er kokt.

Sukkeret brunes i en kasserolle og kokes ut med eddik og litt vann. Når rypene er ferdig tas de ut av gryta og sausen siles over i kasserollen med eddik og sukker. Noen terninger med usaltet smør røres inn og du smaker til med salt og nykvernet hvit pepper. Legg rypene tilbake i sausen, og mens de varmer seg, varmes grønnsakene og soppen i en annen kasserolle. Kok russiske erter etter anvisning på pakken.
 
Måltidet serveres på et fat med russiske ertene og kokte mandelpoteter.

Sendt inn av Jørn Paus

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Dagens rett

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett

Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her