Rødløkspai med fetaost og sjampinjong
Foto: Julia Semenova

Rødløkspai med fetaost og sjampinjong

Denne paien kan serveres lun eller kald sammen med en enkel salat.

Fremgangsmåte

  1. Paideig: Ha alle ingrediensene til deigen i en food processor og la maskinen gå til alt er samlet.
  2. Ta den på bordet og elt den raskt sammen. Sett den kaldt i 30 minutter, før den kjevles ut til en runding.
  3. Du kan evt trykk paibunnen ut i en form, også godt opp på kanten, før den settes kaldt.
  4. Fyll: Fres løken i smør på svak varme til den er myk, men uten at den har tatt farge. Tilsett eddik og honning og la den koke sammen i ca. 5 minutter til tykk, væskefri marmeladekonsistens.
  5. Legg løkblandingen i paiskallet og brett kantene inn slik at innholdet ikke kan flyte ut.
  6. Visp sammen egg og matfløte og hell over.
  7. Skjær sjampinjong i skiver og fordel over sammen med fetaosten.
  8. Dryss over finhakket frisk timian til slutt.
  9. Pensle kantene med lettvispet egg eller smeltet smør.
  10. Stek paien ved 200 grader i 45 minutter eller til eggestanden er stivnet. Prøv med en kniv midt i paien.
  11. Blir overflaten for mørk kan du legge folie over etter ca. halve steketiden.
  12. Pynt med frisk timian. 

Tips: Ferdig paideig fra butikken gjør også nytten i denne oppskriften. 

Vi byr på over 250 andre vegetarretter

Har du lyst på en annen pai finner veldig mange her

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her