- Paideig: Ha alle ingrediensene til deigen i en food processor og la maskinen gå til alt er samlet.
- Ta den på bordet og elt den raskt sammen. Sett den kaldt i 30 minutter, før den kjevles ut til en runding.
- Du kan evt trykk paibunnen ut i en form, også godt opp på kanten, før den settes kaldt.
- Fyll: Fres løken i smør på svak varme til den er myk, men uten at den har tatt farge. Tilsett eddik og honning og la den koke sammen i ca. 5 minutter til tykk, væskefri marmeladekonsistens.
- Legg løkblandingen i paiskallet og brett kantene inn slik at innholdet ikke kan flyte ut.
- Visp sammen egg og matfløte og hell over.
- Skjær sjampinjong i skiver og fordel over sammen med fetaosten.
- Dryss over finhakket frisk timian til slutt.
- Pensle kantene med lettvispet egg eller smeltet smør.
- Stek paien ved 200 grader i 45 minutter eller til eggestanden er stivnet. Prøv med en kniv midt i paien.
- Blir overflaten for mørk kan du legge folie over etter ca. halve steketiden.
- Pynt med frisk timian.
Tips: Ferdig paideig fra butikken gjør også nytten i denne oppskriften.
Vi byr på over 250 andre vegetarretter
Har du lyst på en annen pai finner veldig mange her