Start med deiglokket:
Kna mel og smør til jevn deig. Sett kaldt en time.
Tips:
Du kan bruke paideig eller butterdeig fra butikken.
Kjøttgryten:
Skjær kjøttet i terninger og brun i olje. Sett til side.
Kutt potet og squash i terninger, løk og gulrot skiver. Stek lysebrunt og mykt i olje i flere omganger i pannen.
Knus hvitløk og stek lett i olje sammen med rosmarin. Tilsett creme fraiche og kok til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
Har du en rømertopf er den perfekt, ellers fungerer ildfaste keramikkformer eller alt fra Le Creuset utmerket.
Legg potetene i bunnen, fyll på med grønnsakene, så kjøttet og hell sausen over til slutt. Topp evt med hakket bladpersille.
Kjevle ut deigen og stikk ut et lokk som dekker formen. Klem den over slik at deigen dekker godt. Bruk evt rester til pynt. Pensle med pisket egg og stek i ovn ved 180 grader i 30-40 minutter.