Ukrainsk svinekjøttgryte med pailokk - roast
Aperitif

Ukrainsk svinekjøttgryte med pailokk - roast

Denne måten å tilberede kjøtt og grønnsaker på er unik for Ukraina og en gammel tradisjon.

Fremgangsmåte

Start med deiglokket:
Kna mel og smør til jevn deig. Sett kaldt en time. 

Tips:
Du kan bruke paideig eller butterdeig fra butikken.

Kjøttgryten:
Skjær kjøttet i terninger og brun i olje. Sett til side.

Kutt potet og squash i terninger, løk og gulrot skiver. Stek lysebrunt og mykt i olje i flere omganger i pannen. 

Knus hvitløk og stek lett i olje sammen med rosmarin. Tilsett creme fraiche og kok til sausen tykner. Smak til med salt og pepper. 

Har du en rømertopf er den perfekt, ellers fungerer ildfaste keramikkformer eller alt fra Le Creuset utmerket.

Legg potetene i bunnen, fyll på med grønnsakene, så kjøttet og hell sausen over til slutt. Topp evt med hakket bladpersille.

Kjevle ut deigen og stikk ut et lokk som dekker formen. Klem den over slik at deigen dekker godt. Bruk evt rester til pynt. Pensle med pisket egg og stek i ovn ved 180 grader i 30-40 minutter.

Se andre ukrainske favoritter her

Her får du svært så praktiske kokketips

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste barbaresco-kjøp
+
Godbiter i pollisten

Beste barbaresco-kjøp

Barbaresco tar etter Barolos galopperende priser, men noen holder igjen, som disse. Som derfor er de beste kjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat
Matkurs og vinkurs
Sidersmaking+småretter i Oslo

En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat

Sider fra Hardanger og delikate småretter fra ASIA Aker Brygge, kan det bli bedre? Dette er en etterspurt smaking, så vær tidlig ute med påmeldingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her