- Vann ut klippfisken i ca. 2 ½ døgn eller bruk ferdig utvannet klippfisk.
- Ta den opp, tørk den godt og skjær den i porsjonsstykker.
- Kok byggrynene i så mye vann at de er godt dekket.
- Det er ikke nødvendig å bløte dem på forhånd, de er kokt i løpet av ca. 45 min.
- Eventuelt kan de bløtlegges natten over og kokes i bløtevannet i ca. 30 min. Om du bruker forkokte byggryn, følger du oppskriften på pakken.
- Sil av overflødig kokevann.
- Smak til med salt og pepper og rør inn smør og revet parmesanost.
- Vend fiskestykkene i en blanding av mel og pepper og stek dem i olje til de er pent brune og gjennomstekte, ca. 5 min på hver side.
- Server fisken med den varme byggrynssalaten.
- En grønn salat, eller en med tomater, smaker fortreffelig til.