- Varm oljen i en tykkbunnet kjele og stek løk og selleri på middels varme til de er gjennomsiktig.
- Tilsett risen, skru opp varmen litt, og rør mens du lar risen bli blank (ca 3 minutter).
- I mellomtiden varmer du opp kyllingkraften i en separat kjele.
- Tilsett hvitvin til risen og la den absorberes helt, mens du rører, før du tilsetter en øse av kyllingkraften.
- La kraften absorbere helt, før du tilsetter en ny. Ikke glem å røre. Fortsett prosessen til risottoen er al dente (13-16 minutter).
- Mens risen koker, kok opp en kjele med litt salt vann. Kok aspargesen i 1 minutter før du tilsetter erter og koker videre i 30 sekunder. Sil av kokevannet og putt grønnsakene i en kjele med iskaldt vann til de er avkjølte. Ta opp og la dryppe godt av.
- Når risottoen er al dente, fjern kjelen fra varmen og rør smør og parmesan kraftig inn i 1 minutt, før du tilsetter grønnsakene og rører til de er gjennomvarme. Smak til med salt og pepper, og server straks med nyrevet sitronskall.
Tips:
Risotto passer ypperlig til middagsselskaper, og kan faktisk lages i forveien. Følg oppskriften ovenfor, men pass på å ta risottoen av varmen når riskornene er litt hardere enn ønsket (ca 13 minutter). Spre risottoen i et tynt lag på et brett som går inn i fryseren din, og frys i ca 10 minutter eller til den er helt kald. Dette er for å stoppe kokeprosessen og sørge for at risottoen ikke blir overkokt. 5 minutter før du ønsker å servere retten, varm risottoen til den er al dente og fullfør oppskriften som beskrevet ovenfor.
Her finner du flere oppskrifter på risotto
Og her mange deilige retter med asparges
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev