- Smelt smøret sammen med timianbladene i en stekepanne over middels høy varme.
- Bruker du tørket kantarell, må den bløtes i minst 30 minutter. Med kokende vann går det raskere.
- Ta vare på bløtevannet og bland det ut med kraften.
- Skjær eller riv kantarellen i passende biter.
- Sauter i smøret i noen minutter til den blir fint brun og tilsett finhakket sjalottløk mot slutten av steketiden.
- Smak til med salt og pepper, dekk til og sett til side.
- Risottoen:
- Kok opp kraften i en tykkbunnet kjele, tilsett risen og kok opp en gang til.
- Legg et kjøkkenhåndkle over kjelen og lekk på lokket. På denne måten absorberes noe av dampen for at risottoen skal bli tørr.
- La risen koke ved svak varme i 13-14 minutter (den skal ikke være helt tørrkokt, så tilsett mer væske for å holde den passe flytende).
- Tilsett soppen, rør forsiktig og ta risottoen av varmen.
- Rør i parmesan.
- La risottoen hvile (tildekket) noen minutter på et lunt sted før servering.
Tips: Om du vil ha noe ved siden av, har du sikkert noen rester av kjøtt eller fisk i kjøleskapet etter helgen.
Flere risottooppskrifter finner du her