Poteten
Klar smøret: Smelt det, skum av toppen, hell over i en kjele inntil det lyse stoffet er framme.
Steik poteten på middels varmt smørolje. Kjenn etter med gaffel om de er ferdige. Sil av og tørk dem på kjøkkenpapir. Rør inn 1 ss smør og la det smelte inn. Smak til salt og pepper.
Grønnkålen
Strimle kål og bacon. Finhakk løk. Steik kålen 5-7 min på mye smørolje under omrøring. Hakk eple i små terninger, og ha alt i panna. Steik det 5-10 min til kålen føles ferdig. Smak til salt og pepper.
Borretano-løken
Steik løk 15 min på smørolje. Sil av, og krydre med salt og pepper.
Eplene
Fjern eple-båter gylne på smørolje (8-10 min.)
Rødkålen
Steik alt under omrøring i 20-25 min. Smak til salt og pepper.
Her finner du mange oppskrifter komponert av Hellstøm
Mange andre ribbeoppskrifter finner du her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig