Ribba
Ha godt med salt på ribba. La den stå fra ett til tre døgn. Skyll av saltet.
Ha på rikelig med salt og pepper. Legg ribba i en ildfast form med svorsiden ned og hell på vann til det dekker svoren. Ha i sjalottløk og hvitløk. Sett ribba inn i ovnen på 180 grader. Snu den etter én time og stek ytterligere én time (med svorsiden opp). Den siste halvtimen (total steketid blir 2 og en halv time) skal man med jevne mellomrom øse over av skyen.
Hell skyen i en kjele. Mos hvitløksfeddene ned i skyen gjennom en sikt med baksiden av en sleiv. Dryss over mel og la det synke til bunnen før du pisker det inn. Ha i soyasaus og worchestershiresauce og la det koke i noen minutter.
Tilbehør
Stek medisterpølser og medisterkaker i ribbefett.
Mandelpotetpuré lages ved å koke mandelpoteter møre og mose inn smør (ca 1/3 av vekten på potetene). Rør inn melk til puréen får passe konsistens.
Snitt raddichioen i grove biter og kok den i godt saltet vann. Sil av og ha den i en kjele sammen med noen spiseskjeer ribbefett, sherryeddik og honning.
Kok en blanding av tørket frukt (fiken, aprikoser, rosiner) i rødvin og noen spiseskjeer rødvinseddik i ca en halv time, eller til væsken er fordampet.
Skjær opp ribba og legg stykkene på varme tallerkener med medisterpølse, medisterkaker, radicchio rosso, vinterfruktkompott, mandelpotetpure og sausen.