Rekesuppe

Ingredienser
500 g Reker
1 l Vann
1/2 Løk
1/2 Purre
1 Gulrot
2 ss Smør
1 1/2 ts Tomatpuré
1/4 ts Hvit pepper, malt
4 ss Dill, frisk
Smak til Salt og nykvernet pepper
2 dl Crème fraîche
2 ss Konjakk

Fremgangsmåte

Rens rekene og ta vare på skallet. Legg skallet i en kjele og hell vann over. La det koke forsiktig ca. 20 minutter. Rens og grovhakk løk, purre og gulrot og fres det i litt smør. Sil over kraften fra rekeskallet og tilsett tomatpureen og hele dillkvaster. Dill kan erstattes med persille. La alt koke under lokk ca. 15 minutter.

Ta ut det grønne og kjør suppen i en food processor til den er jevn. Hell den tilbake i kjelen og visp i crème fraîche eller rømme og konjakk. Smak om suppen trenger mer salt og pepper.

Legg reker i varme tallerkener og hell suppen over. Pynt med dill og litt crème fraîche eller rømme.

Sendt inn av Liv-Marit Johansen

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her