Reinsdyrstek
Aperitif

Reinsdyrstek

Det er enkelt å lage en klassisk reinsdyrstek med viltsaus. Vi forklarer deg alt fra a til å hvordan du skal gå frem.

Fremgangsmåte

  1. Gni inn steken med krydder.
  2. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet.
  3. Legg steken i en langpanne med gulrot i skiver og selleri i biter. Tilsett vannet og sett pannen i stekeovnen på 125 grader.
  4. Steketiden er ca. 1 1/2 - 2 timer - avhengig av stekens tykkelse. Når steketermometeret viser 70 grader har steken en rosa snittflate, ved 76 grader er den grå.
  5. Sil opp kraften/sjyen.
  6. Smelt smør i en kjele og rør inn melet, la blandingen bli brun. Spe med kraft/sjy under omrøring. Kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter.
  7. Tilsett rømme, geitost eller tyttebær og enebær og smak til med salt og pepper.
Server steken med kokte poteter, rosenkål, ristet småløk og sopp, sprøstekte baconterninger, rørte tyttebær og viltsaus.

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her