- Risblandingen: Ha olje i en middels varm panne.
- Tilsett ris og sjalottløk og stek i noen minutter. Bruk en tresleiv og rør ofte.
- Tilsett hvitvin når risen og løken er blank, og kok videre til væsken nesten er kokt bort.
- Tilsett varm buljong eller varmt vann i tre omganger.
- Kokes til sammen i ca. 16 min, til risen er «al dente».
- Ha i parmesanost og smør, og rør godt.
- Smør risblandingen utover et bakepapir og la avkjøle.
- Makifyll: Fordel reinsdyrfilet, agurk og soltørket tomat ca. 2 cm fra den ene langsiden.
- Brett risen med bakepapiret rundt, og klem det fast og bestemt til en rund pølse.
- Legg rullen i kjøleskapet i 15 minutter slik at den får en fastere konsistens.
- Del den i 1,5 cm tykke skiver med en sylskarp kniv.
- Soyadip: Ha alle ingrediensene til soyablandingen i en kjele.
- La blandingen småkoke i 15 minutter.
- Bruk en spiseskje og press blandingen gjennom en sikt, slik at den er helt fri for klumper.
- Ha soyablandingen i små porsjonsskåler.
- Urteolje: Bland sammen alle ingrediensene i urteoljen, og tilsett en teskje i hver porsjonsskål.
- Server Maki-bitene sammen med soyadipen.
Se alt det gode du kan lage av reinskav og andre stykningsdeler av reinsdyr