Rågod biff tartar
Apéritif

Rågod biff tartar

Det blir ikke stort bedre enn klassisk biff tartar. Men med russisk størkaviar og gressløkmajones blir denne ikoniske retten tatt til nye høyder.

Fremgangsmåte

Rugbrødsmuler
Forvarm ovnen til 160C.

Ha smøret i en stekepanne over middels-høy varmet. Når smøret starter å brunes, trekk platen av varmen og ha i rugbrødterninger. Bland godt slik at alt rugbrødet er dekket med smør. Smak til med salt og pepper. Ha over på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i ca 10 minutter til brødet er sprøtt. Knus rugbrødet til grove smuler i en foodprossessor eller i en morter. Bland inn sitronskall. 

Gressløkmajones
Bland eggeplomme, cheddar, sennep, hvitvinseddik og gressløk til en homogen masse med en stavmikser. Overfør blandingen til en foodprosessor, kjør på høy hastighet mens du forsiktig heller i solsikkeolje i en jevn og tynn stråle til du har majones. Smak til med salt. Sett i kjøleskapet til majonesen skal brukes.

Biff tartar
Ha ytrefilet i fryseren i 15 minutter til det er kaldt, men ikke frossent. Ønsker du å kverne kjøttet har du også kjøttkvernen i fryseren. Kutt kjøttet i 0,5cmx0,5cm terninger. Krydre med salt og pepper og bland sammen med gressløk majones.

Fordel tartaren på tallerkener, dryss over størkaviar, rugbrødsmuler, syltet rødløk, gressløk og brønnkarse. Server straks. 

Tips:
Med all rå mat er hygiene viktig. Vask hendene godt, og bruk en ren skjærefjøl og kniv.

Har du kjøttkvern og ønsker å benytte denne kan du godt benytte deg av mer smaksrike kjøttstykker slik som mørbrad, flatbiff eller bankebiff. 

Russisk størkaviar kan erstattes med løyrom eller evt kapers.

 Rå mat smaker mer

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her