Rabarbra- og jordbærkompott med Pernodisparfait
Foto: Mari Svenningsen

Rabarbra- og jordbærkompott med Pernodisparfait

Rabarbra og jordbær er en fantastisk kombinasjon, og sammen med den milde lakrissmaken i Pernodisen har du den perfekte avslutningen på sommerkvelden….

Fremgangsmåte

Trekk skinnet av rabarbrastilkene og del dem i 2-3 cm biter.

Del vaniljestangen i to på langs og skrep ut frøene med en kniv. Ha frøene og stangen i en kjele med eplejuice og sukker og kok opp.

Tilsett rabarbra i biter og la dem småkoke under lokk i 4-6 minutter eller til de er knapt møre. Smak til med mer sukker etter smak. Her er det fint om det er litt knas i rabarbraen.

Rør sammen potetmel og kaldt vann. Tilsett potetmeljevningen til kompotten i en tynn stråle, mens du rører hele tiden.

Gi kompotten et raskt oppkok og avkjøl. Kompotten vil tykne noe når den avkjøles.

Rens jordbærene og del dem i to eller tre. Vend dem inn i kompotten før servering.

Isparfait:
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland stangen og frøene med eggeplommer og sukker, og visp sammen til en lys og kremaktig eggedosis. Ta ut vaniljestangen.
 

Pisk fløten til den danner myke topper og bland den inn i eggedosisen. Smak til med Pernod.

Hell i egnet form og frys i minst fire timer. Rør opp parfaiten hver halvtime for å hindre at det danner seg iskrystaller i parfaiten.

Ved servering:
Ta parfaiten ut av fryseren en liten halvtime før servering slik at du kan lage en fin kule av den og pynt med mynte.
 

Tips: Hvis du vil ha en voksen smak på kompotten kan du tilsette en stjerneanis og en bit kanelstang til sukkerlaken i det du koker kompotten. Du kan også bruke en vanlig is til.

Lyst til å lage en annen iskrem er oppskriftene her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv dette med laksen - og bli overrasket
Dagens rett

Prøv dette med laksen - og bli overrasket

Når den får en glasering med eplepure har laksefisket startet i mange vassdrag over det ganske land, og hva er vel bedre enn en herlig lakserett denne tirsdagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her