Trekk skinnet av rabarbrastilkene og del dem i 2-3 cm biter.
Del vaniljestangen i to på langs og skrep ut frøene med en kniv. Ha frøene og stangen i en kjele med eplejuice og sukker og kok opp.
Tilsett rabarbra i biter og la dem småkoke under lokk i 4-6 minutter eller til de er knapt møre. Smak til med mer sukker etter smak. Her er det fint om det er litt knas i rabarbraen.
Rør sammen potetmel og kaldt vann. Tilsett potetmeljevningen til kompotten i en tynn stråle, mens du rører hele tiden.
Gi kompotten et raskt oppkok og avkjøl. Kompotten vil tykne noe når den avkjøles.
Rens jordbærene og del dem i to eller tre. Vend dem inn i kompotten før servering.
Pisk fløten til den danner myke topper og bland den inn i eggedosisen. Smak til med Pernod.
Hell i egnet form og frys i minst fire timer. Rør opp parfaiten hver halvtime for å hindre at det danner seg iskrystaller i parfaiten.
Tips: Hvis du vil ha en voksen smak på kompotten kan du tilsette en stjerneanis og en bit kanelstang til sukkerlaken i det du koker kompotten. Du kan også bruke en vanlig is til.
Lyst til å lage en annen iskrem er oppskriftene her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig