Rå og syltet asparges med aspargessuppe
Mikael Svensson, Kontrast

Rå og syltet asparges med aspargessuppe

Fremgangsmåte

Begynn med syltelake:
Kok opp alt sammen unntatt rognebærsbladene. Hell den varme laken over bladene, og la den bli helt kald, gjerne trekke på kjøl over natten. Sil av laken når den er kald. 

Tips:
Rognebærsbladknopper plukkes ferskt fra naturen, men kan sløyfes eller erstattes med annen smak etter ønske, for eksempel estragon eller helt naturell. Rognebærsbladknopper smaker som bittermandel og kan også erstattes med reven bittermandel eller essens.

Asparges:
Skrell aspargesen og skjær av ca 5 cm nederst på stilken. Strimle ned den avskårne endebiten og legg sammen med skallet i en kjele, tilsett smøret. Sautere på middels varme uten at det tar farge, ca. 5-6 minutter. Hell på vannet og la koke sakte i ca. 45 minutter. 

Ha i rømmen, kok opp en gang og slå så av varmen og la den trekke i ca. 30 minutter. Press så all væske gjennom en fin sil. Miks sammen med litt Xantana. Eller miks sammen og kok opp å jevn av med litt maisenna. 

Tips:
Xantana kan bestilles online eller via importøren Gastronaut.

Husk det skal fortsatt være en tynn suppe. Smak til med salt og skum opp suppen med en stavmikser før servering. 

Aspargesen skives i ca 3-4 mm tykke skiver, halvparten legges i den kalde syltelaken. La trekke i minst 60 minutter. 

Bruk en dyp tallerken. Legg halvparten rå naturell asparges og halvparten syltet. Arranger i en ring eller legg det blandet. Øs over den varme ny-miksede suppen og server. 

Les mer om Mikael Svensson, Kontrast og Tysk vin her

Her finner du mange deilige retter med asparges

Her finner du mange vegetarretter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Mikael Svensson, Kontrast

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her