Skrell poteter i skjær i terninger. Og paprikaen i strimler.
Varm olje i en gryte. Fres løken. Tilsett potetbitene. Stek et par minutter. Ha i currypaste, ingefær, kokosmelk, buljong, chili og tomatpure. Rør rundt og kok opp. Kok til potetene begynner å bli møre, 7-8 minutter.
Skyll linsene godt. Ha i linser i siste kokeminutt slik at de blir gjennomvarme. Smak til med limesaft, salt og pepper.
Ha i mer væske om gryta blir for tykk. Server med frisk finhakket koriander og båter av lime.
Tips:
Sitrongress setter en nydelig smak på thailandske retter. Bank et sitrongress med en tresleiv eller lignende før du har det i gryta. Da vil smaken frigjøres lettere. La sitrongresset koke med og ta det ut før servering.
Her er en oppskrift på potetgryte med indisk vri
Se alt det andre du kan lage med poteter
Se alle de andre thai-rettene vi byr på
Her finner du veldig mange oppskrifter på vegetarretter
Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig