Pirat Pizza
Eksportutvalgt for fisk

Pirat Pizza

På denne deilige pizzaen skal du legge små biter av seifilet på før den skal i ovnen. Bare navnet får de små til å elske den.

Ingredienser

Lag pizzadeig etter oppskrift, eller bruke kjøpt pizzabunn alternativt pitabrød.

1 stk pizzabunn eller 6 pitabrød
400 - 500 g stekt seifilet i små biter
olje / smør til steking
salt og pepper
1 dl revet ost
Tomatsaus:
1 liten finhakket løk
2 ss olivenolje
1 boks hakkede hermetiske tomater
salt og pepper
1 liten grovrevet gulrot

Fremgangsmåte

Lag pizzadeig etter oppskrift, eller bruke kjøpt pizzabunn, alternativt pitabrød.

Surr den finhakkede løken i olje. Tilsett revet gulrot og tomater. Kok ca 3 minutter. Smak til sausen med salt, pepper og evt. litt sukker.

Dekk pizzabunnen med tomatsaus og legg terninger av stekt sei over. Dryss med pizzakrydder og strø revet ost på toppen.

Stek ved 180 grader til osten er smeltet og blitt gylden.

Tips:
Prøv gjerne terninger av lettsaltet torsk eller godt utvannet klippfisk på pizzaen. La fisken trekke i tomatsausen til den er kokt. Ha sausen på pizzabunnen og strø ost over. Sorte eller grønne oliven er godt på pizza med torsk.
 

Sendt inn av Eksportutvalgt for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Norge
    Norge
    Volum: 0.75 l Pris: 75.90 kr Basisutvalget
    87 POENG
Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her