Pirat Pizza
Eksportutvalgt for fisk

Pirat Pizza

På denne deilige pizzaen skal du legge små biter av seifilet på før den skal i ovnen. Bare navnet får de små til å elske den.

Ingredienser

Lag pizzadeig etter oppskrift, eller bruke kjøpt pizzabunn alternativt pitabrød.

1 stk pizzabunn eller 6 pitabrød
400 - 500 g stekt seifilet i små biter
olje / smør til steking
salt og pepper
1 dl revet ost
Tomatsaus:
1 liten finhakket løk
2 ss olivenolje
1 boks hakkede hermetiske tomater
salt og pepper
1 liten grovrevet gulrot

Fremgangsmåte

Lag pizzadeig etter oppskrift, eller bruke kjøpt pizzabunn, alternativt pitabrød.

Surr den finhakkede løken i olje. Tilsett revet gulrot og tomater. Kok ca 3 minutter. Smak til sausen med salt, pepper og evt. litt sukker.

Dekk pizzabunnen med tomatsaus og legg terninger av stekt sei over. Dryss med pizzakrydder og strø revet ost på toppen.

Stek ved 180 grader til osten er smeltet og blitt gylden.

Tips:
Prøv gjerne terninger av lettsaltet torsk eller godt utvannet klippfisk på pizzaen. La fisken trekke i tomatsausen til den er kokt. Ha sausen på pizzabunnen og strø ost over. Sorte eller grønne oliven er godt på pizza med torsk.
 

Sendt inn av Eksportutvalgt for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Norge
    Norge
    Volum: 0.75 l Pris: 69.90 kr Basisutvalget
    85 POENG
Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her