Pinnsvinmamma med barn

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel, kakao og bakepulver sammen og rør det inn i eggedosisen. Bre røren utover i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter. Legg matpapir på bakebordet og strø litt sukker på. Hvelv kaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er avkjølt. Dynk kaken med appelsinjus.

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Pisk eggedosis av egg og sukker. Stivpisk kremfløten og bland kremen med eggedosisen. Hell vannet fra gelatinen, og løs opp én og én plate i 1/2 dl kokende varmt vann. Bland gelatin og appelsinjus, og hell det i eggedosisblandingen under omrøring. Sett fromasjen kaldt noen minutter til den begynner å stivne.

Bruk en rund eller oval, lav bolle til å lage pinnsvinmamma i. Legg først bollen med åpningen ned på kaken og skjær rundt bollen. Legg denne kake-rundingen til side. Kle bollen innvendig med ett lag kake (kanskje du må "lappe" litt). Fyll halvstiv fromasj i bollen og dekk med kake-rundingen, så bollen blir helt full. Sett bollen kaldt et par timer til fromasjen er helt stiv. Lag 3-4 pinnsvinbarn av kake- og fromasjrester som fylles i små aluminiumsformer. Sett dem kaldt.

Lag sjokoladekrem (sjørøverkrem). Hvelv bollen og småformene over på et stort kakefat og dekk kakene med sjokoladekrem. Farg kokosmassen grønt som gress og fordel kokosen på fatet. Lag et lite hode i den ene enden ved å prikke ut to øyne og sett på en mandel til snute. Fyll resten av sjokoladekremen i en sprøytepose. Sprøyt ut små "pigger".

Sendt inn av Matprat.no

Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her