Pasta Primavera
Foto: Lilechka75

Pasta Primavera

Pasta Primavera er en hyllest til våren og markens grøde.

Fremgangsmåte

Start med å lage den hjemmelagede pastaen. Hvis du bruker ferdiglaget pasta kan du hoppe over dette steget. 

Kok opp vann, hell 0,5 dl over safranen i en liten bolle og la trekke i minst 10 minutter. Når vannet har fått en sterk rød/oransje farge siler du av safrantrådene og beholder vannet. Bland sammen egg og eggeplommer i en separat bolle.

Sikt melet til et lite fjell på kjøkkenbenken og lag en fordypning i midten. Hell inn safranvannet og eggeblandingen. Bland forsiktig inn litt og litt mel fra kantene med fingertuppene til alt er blandet. Blandingen ser nå veldig smulete ut. Bland alt dette sammen til en deig og kna i minst 10-15 minutter.

Pastaen er ganske hard til å starte med, men etter hvert som du jobber med deigen kjenner du at den blir mer og mer elastisk. Deigen er ferdig knadd når den er silkemyk og smidig. Pakk deigen godt inn i plast å la hvile i kjøleskapet i 30 minutter før du kjører den gjennom pastamaskin.

Mens pastaen hviler lager vi pesto. Ha olivenolje, mynte, fetaost, mandler, hvitløk og sitronsaft (husk å raspe sitronen og spare på sitronskallet) i en blender og kjør til en jevn blanding. Smak til med salt og pepper.

Pakk ut pastadeigen og kjevle den ut til en firkant på bredde med pastamaskinen din. Dryss litt selmolina eller mel på åpningen av pastamaskinen, still den inn på den tykkeste innstillingen (0) og kjør deigen igjennom. Repeter på alle maskinens hakk til du kommer til 6. Pastaen kjøres så igjennom spagettihjulet. Føles pastaen litt klebrig når du kjører den igjennom pastamaskinen er det bare å drysse litt selmolina/mel over den.

Kok opp en stor kjele med godt saltet vann og ha en annen kjele klar med iskaldt vann. Når vannet fosskoker, kok brokkolien knapt møre i 2 minutter. Tilsett så de frosne ertene og kok i 20 sekunder. Spar det kokende vannet til å koke pasta i senere, og overfør grønnsakene til det iskalde vannet og la de sjokk-kjøles, før du lar de renne av seg i et dørslag.

Smelt smøret i en stekepanne og stek løken på middels varme til den er blank. Tilsett spinaten og la den falle sammen. Kok pastaen i 2 minutter.

Mens pastaen koker: Mål opp 0,5 dl av pastavannet og hell over i stekepannen sammen med brokkoli og erter til grønnsakene er gjennomvarme. Straks pastaen er klar, rennes den av, og blandes med myntepesto og de varme grønnsakene

Server pastaen med myntepesto, smuldret fetaost og revet sitronskall.

Flere pastaoppskrifter finner du her

Her finner du veldig mange oppskrifter på vegetarretter

Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her