Pasjons- og nektarinsufflé med blåbærcoulis
Foto: Istock

Pasjons- og nektarinsufflé med blåbærcoulis

Suffle er en klassisk fransk rett som kan være enten salt eller søt. Syrlig frukt er ekstra vellykket i en eggerett som denne. Og den luftige konsistensen gjør at desserten passer ekstra godt som dessert også etter et større måltid.

Fremgangsmåte

Fjern skinnet på nektarinene ved å dyppe dem i kokende vann i 30 sekunder. Skjær fruktkjøttet i terninger à 1x1 cm. Bland inn 2 ss melis og likøren. La frukten trekke i en halvtime. Knus kjeksen. Bland kjeks og halvparten av frukten og fordel i 6-8 porsjonsformer. Sett resten av fruktkjøttet i kjøleskapet.

Kok opp melken med vaniljestangen. Ta av varmen og la trekke i en halvtime.

Pisk eggeplommene med 75 g melis og maizenaen. Kok opp melken igjen og hell over eggeblandingen mens du rører kraftig. Hell alt tilbake i en kasserolle og kok forsiktig under stadig omrøring til susen er tykk.

Ta opp vaniljestangen og skrap frøene ned i sausen. Avkjøl sausen. Bærene til coulisen kjøres i food processor sammen med væsken fra det ventende fruktkjøttet. Juster syre/sødme med sitronsaft og melis. Sett kaldt.

Varm opp ovnen til 220 grader. Varm opp soufflésausen noe og tilsett resten av fruktkjøttet. Pisk eggehviter og kremortartari/salt stivt tilsett 2 ss melis og pisk videre til marengsen er blank.

Bland med soufflésausen og hell i porsjonsformene. Stek i 15-18 minutter. Souffléene skal ha pene brune flekker.

Server straks i formen med et lite dryss melis over og en skje av blåbærsausen på toppen.

Se våre andre oppskrifter på suffle

Lyst på en annen dessert skal du ta en titt her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her