Pannestekt småkveite glasert med chili og honning grønne bønner og Roquefort-kremsaus

Fremgangsmåte

Vask, skrap og kutt kveiten i ønskede stykker med skinn og ben. Olje og smør tilsettes varm stekepanne, fisken krydres og legges i med skinnet ned. Stekes på medium varme slik at skinnet blir sprøtt men ikke brent. Snu etter 5-6 minutter og stek videre i 5-6 minutter til skinnet er sprøtt på den andre siden. Pensle stykkene med chilihonning og sett fiskestykkene inn i for varmet ovn ved 200 grader og la den steke i ca 3-4 minutter.

Varm honningen forsiktig og rør inn oljen. Rens og finsnitt chili, tilsett i honningen sammens med tørket chili og paprika.

Rens erter og bønner, kok opp litt vann og tilsett smør og salt. Ertene og bønnene legges i og kokes under lokk i 5 minutter.

Rens og finsnitt sjalottløken til sausen. Freses blank i smør og tilsett hvitvin. Kok vin og løk til nesten all vin er fordampet, tilsett lys kraft og kok inn til god smak. Tilsett fløten og kok opp, smak til med salt og pepper. Roquefort i små biter tilsettes og sausen varmes forsiktig, er den tynn kan den evt. tykknes med litt maisenna rørt ut i kaldt vann.

Grønnsakene taes opp slik at vann kan renne av, legges på tallerken, fisk på toppen og saus helles rundt. Pyntes med kryddergrønt.
Oppskriften er utarbeidet av Gastronomisk Institutt.
 

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her