Pannestekt småkveite glasert med chili og honning grønne bønner og Roquefort-kremsaus

Fremgangsmåte

Vask, skrap og kutt kveiten i ønskede stykker med skinn og ben. Olje og smør tilsettes varm stekepanne, fisken krydres og legges i med skinnet ned. Stekes på medium varme slik at skinnet blir sprøtt men ikke brent. Snu etter 5-6 minutter og stek videre i 5-6 minutter til skinnet er sprøtt på den andre siden. Pensle stykkene med chilihonning og sett fiskestykkene inn i for varmet ovn ved 200 grader og la den steke i ca 3-4 minutter.

Varm honningen forsiktig og rør inn oljen. Rens og finsnitt chili, tilsett i honningen sammens med tørket chili og paprika.

Rens erter og bønner, kok opp litt vann og tilsett smør og salt. Ertene og bønnene legges i og kokes under lokk i 5 minutter.

Rens og finsnitt sjalottløken til sausen. Freses blank i smør og tilsett hvitvin. Kok vin og løk til nesten all vin er fordampet, tilsett lys kraft og kok inn til god smak. Tilsett fløten og kok opp, smak til med salt og pepper. Roquefort i små biter tilsettes og sausen varmes forsiktig, er den tynn kan den evt. tykknes med litt maisenna rørt ut i kaldt vann.

Grønnsakene taes opp slik at vann kan renne av, legges på tallerken, fisk på toppen og saus helles rundt. Pyntes med kryddergrønt.
Oppskriften er utarbeidet av Gastronomisk Institutt.
 

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake på både champagne, prosecco, cava, franciacorta, pet nat og crémant. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her