Pannestekt havabbor med kapers og sitronsmør
Foto: Mikkel Moxness

Pannestekt havabbor med kapers og sitronsmør

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 200 grader. Rens purrene og bak dem i ovnen med litt fingersalt og olivenolje, samt en hvitløksblomst (hel hvitløk) hvor du har kuttet av toppen og strødd litt salt og olivenolje over, i ca 20 min. til de er myke og ferdig.

Skrap skinnet på havabborfileten ren for skjell. Havabborfileten pepres og stekes med skinnsiden ned til oversiden så vidt er ferdig (strø litt fingersalt over før servering).

I stekefettet surrer du litt hvitløk og kapers til hvitløken er myk. Ha i litt sitronsaft og realt med smør.

Skrubb blåskjellene og damp de med litt løk og hvitvin i en kjele til de akkurat har åpnet seg.

Legg opp en halv purre på hver tallerken og anrett havabboren over. Legg noen fedd med bakt hvitløk på fisken, og dander de dampede blåskjellene rundt.

Ha på stilkkapers og sitronsmør på hver tallerken.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Hans Christian Løbeg, OsloOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skinkegrateng til middag kan alle lage
Dagens rett

Skinkegrateng til middag kan alle lage

En grateng rett fra ovnen er manges favoritt. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her