Begynn med sausen.
Visp inn olje i en tynn stråle, som til majones. Hakk resten av ingrediensene, inkludert eggehviten, og rør det inn.
Smak til med salt. Sett sausen i kjøleskap til den skal brukes.
Vend fisken først i mel, deretter i egg og til slutt i strøkavring.
Varm smør og olje i stekepannen og stek fisken på middels varme til den er gyllen og knapt gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side.
Server fisken varm med den kalde sausen, nystekt tomat og olivenbrød og salat eller kokte grønnsaker.
Server med aspargesbønner. Pynt gjerne med finrevet sitronskall, men ikke overdriv. Sitronsmaken tar lett overhånd.
Feststemte oppskrifter med kveite
Tips: I stedet for mel og strøkavring kan du bruke finknust cornflakes eller sesamfrø.
Tips: Hvis du ikke har tid eller lyst til å bake brød kan du kjøpe focaccia. Det går også an å servere denne retten med kokte mandelpoteter.
Her finner du mange deilige retter med kveite
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig