Palmier
Foto: Alf Børjesson

Palmier

Palmiers lages av butterdeig, som ligner deigen som brukes til croissant, men uten gjær. Smaker deilig til en kopp kaffe.

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir ca 20 stk a 50 gram.

Ha salt, mel, smør og vann i kjøkkenmaskinen med eltekrok.

Sjekk at konsistensen er bra. Føles deigen for tørr, har du i litt mer væske.

Sett deigen i kjøleskapet i 1 time. Husk å dekke med plastfolie slik at den ikke tørker.

Kjevle- og bretteprosessen:
Kjevle ut deigen til en rute. Legg smør inni ruten i form av et kvadrat.

Når du nå ser på deigen, skal du se 4 «lapper» eller trekanter av deig som det ikke ligger smør på.

Disse skal brettes over smøret. Snu det hele slik at skjøten ligger ned mot benken og kjevle leiven én vei slik at du får et rektangel.

Rektangelet ligger nå avlangt med de korte sidene opp.

Vri dette 90 grader slik at de korte sidene ligger mot siden. Brett leiven i 3 og snu leiven igjen med skjøten ned.

Gjenta denne prosessen 3 ganger. Du har da fullført følgende regnestykke: 3x3x3x3x3x3=729 som gir antall lag i en perfekt butterdeig.

Slik lager du Palmier:
Nå kan du dele opp deigen i deler.

En Palmier veier ca. 50 gram, så om du vil lage 10 stykker, bruker du 500 gram av deigen. Kjevle deigen til en leiv som er 30×70 cm.

Strø sukker på og brett leiven inn mot midten 4 ganger. Til sammen er det brettet 8 ganger. Kutt kjeksene i 1 cm tykke skiver og legg dem på bakepapir. Stek ved 180 grader i ca 20-25 minutter.

TIPS: Butterdeig smaker godt som pai, terte eller bare surret rundt pølser. Ha butterdeig i fryseren og du har alltid mulighet til å lage noe godt. Enten det er salt eller søtt.
 
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her