Denne oppskriften gir ca 20 stk a 50 gram.
Ha salt, mel, smør og vann i kjøkkenmaskinen med eltekrok.
Sjekk at konsistensen er bra. Føles deigen for tørr, har du i litt mer væske.
Sett deigen i kjøleskapet i 1 time. Husk å dekke med plastfolie slik at den ikke tørker.
Når du nå ser på deigen, skal du se 4 «lapper» eller trekanter av deig som det ikke ligger smør på.
Disse skal brettes over smøret. Snu det hele slik at skjøten ligger ned mot benken og kjevle leiven én vei slik at du får et rektangel.
Rektangelet ligger nå avlangt med de korte sidene opp.
Vri dette 90 grader slik at de korte sidene ligger mot siden. Brett leiven i 3 og snu leiven igjen med skjøten ned.
Gjenta denne prosessen 3 ganger. Du har da fullført følgende regnestykke: 3x3x3x3x3x3=729 som gir antall lag i en perfekt butterdeig.
Slik lager du Palmier:
Nå kan du dele opp deigen i deler.
En Palmier veier ca. 50 gram, så om du vil lage 10 stykker, bruker du 500 gram av deigen. Kjevle deigen til en leiv som er 30×70 cm.
Strø sukker på og brett leiven inn mot midten 4 ganger. Til sammen er det brettet 8 ganger. Kutt kjeksene i 1 cm tykke skiver og legg dem på bakepapir. Stek ved 180 grader i ca 20-25 minutter.