- Ha hvetemel, sukker, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel), egg og vann i en foodprosessor og kjør deigen i ca 10-15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Får du den ikke samlet må du tilsette litt mer vann.
- Elt deigen godt og form den til en rund leiv. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet ca. 1 time.
- Kjevle ut deigen og legg den i formen. Renskjær kanten.
- Prikk bunnen med en gaffel. La paibunnen hvile i kjøleskapet i ca 15 minutter, og stek den i stekeovnen ved 200 grader i ca 15 minutter.
- Avkjøl paibunnen før det tas forsiktig ut av formen.
- Visp fløten til luftig krem og bland den med vaniljekrem. Hell kremblandingen i paiskallet.
- Kutt jordbær i skiver og pynt paien. Dryss evt melis over.
Flere deilige oppskrifter med jordbær
Her finner du mange oppskrifter på paier