Del opp kaninen på samme måte som du ville kutte en kylling, skjær først av for- og bakben, som deles i to. Skjær deretter av brystfiletene. Del deretter skroget i to og lag kraft av det.
Varm olje i en vid (paella)panne med høye kanter. Har du et stort gassbluss, er det fint. Brun kjøttbitene på alle sider. Hell over eddik og kok inn. Tilsett vann, salt, timian, resten av eddiken, løkpuréen, den knuste hvitløken, safrantråder, tomater og sopp. Bland godt. La kjøttblandingen stå lenge (minst en halv time) og godgjøre seg på middels til svak varme.
En knapp halvtime før servering tilsettes grønne bønner og kraft. Kok opp og tilsett risen som helst skal være av bomba-typen (små gryn) men arboriris går også. Kok uten lokk i 15 minutter. Tilsett tinte grønne erter og smak til med salt og pepper. Dryss over finhakket persille. Server med godt brød og en salat.