- Del opp kaninen på samme måte som du ville kutte en kylling, skjær først av for- og bakben, som deles i to. Skjær deretter av brystfiletene. Del deretter skroget i to og lag kraft av det.
- Varm olje i en vid (paella)panne med høye kanter. Har du et stort gassbluss, er det fint.
- Brun kjøttbitene på alle sider. Hell over eddik og kok inn. Tilsett vann, salt, timian, resten av eddiken, løkpuréen, den knuste hvitløken, safrantråder, tomater og sopp. Bland godt.
- La kjøttblandingen stå lenge (minst en halv time) og godgjøre seg på middels til svak varme.
- En knapp halvtime før servering tilsettes grønne bønner og kraft. Kok opp og tilsett risen som helst skal være av bomba-typen (små gryn) men arboriris går også. Kok uten lokk i 15 minutter.
- Tilsett tinte grønne erter og smak til med salt og pepper. Dryss over finhakket persille. Server med godt brød og en salat.
- Løkpuré:
- Skrell og skjær løken grovt. Hai en liten kjele sammen med eddik, sukker og vann. Kok opp og la småkoke i ca 30 minutter til løken er helt mør. Pass på at den ikke koker tørr. Kjør i blender til puré.
- Kraft av kanin eller kyllingskrog:
- Legg skroget i en kjele sammen med de øvrige ingrediensene. Hell på vann.
- Kok opp og skum godt av underveis. La småkoke i minst en halv time. Sil kraften, gjerne to ganger.