Kakebunn:
- Sett ovnen på 160 grader.
- Smør en kakeform (20 cm diameter).
- Knus kjeksen med et kjevle eller i en foodprocessor.
- Bland inn kanel og ingefær.
- Rør inn det smeltede smøret.
- Press deigen jevnt ned i formen.
- Stek i 10 minutter.
Ostekakefyll:
- Ha kremosten i en bolle og kjør luftig med miksmasteren til.
- Tilsett sukker og vaniljesukker og pisk videre.
- Tilsett ett egg av gangen og til slutt eggeplommen.
- Kjør til jevn masse.
- Tilsett rømme, sitronsaft og skall og rør jevnt.
- Hell halvparten av massen over kakebunnen.
- Fordel bærpureen over.
- Hell over resten av ostemassen.
- Dra en kniv forsiktig gjennom for å lage et slangemønster av bærpureen.
- Topp med jordbærskiver og rips.
- Stek i 45-50 minutter ved 160 grader.
- Skru av ovnen og la kaken stå i ovnen i en halvtime mens den kjøles ned.
- Ta ut og avkjøl videre på kjøkkenbenken.
Tips:
Pure lager du raskt ved å ha bær i foodprocessoren og kjøre til jevn masse for deretter å presse den gjennom en sil for å fjerne frøene.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig