Stekt ostekake med rips og jordbær
Foto: Bartosz Luczak

Stekt ostekake med rips og jordbær

Jordbær og rips gir god friskhet til denne bakte ostekaken. Perfekt til sommerens kakebord.

Fremgangsmåte

Kakebunn:

  1. Sett ovnen på 160 grader.
  2. Smør en kakeform (20 cm diameter).
  3. Knus kjeksen med et kjevle eller i en foodprocessor.
  4. Bland inn kanel og ingefær.
  5. Rør inn det smeltede smøret.
  6. Press deigen jevnt ned i formen.
  7. Stek i 10 minutter.

Ostekakefyll:

  1. Ha kremosten i en bolle og kjør luftig med miksmasteren til.
  2. Tilsett sukker og vaniljesukker og pisk videre.
  3. Tilsett ett egg av gangen og til slutt eggeplommen.
  4. Kjør til jevn masse.
  5. Tilsett rømme, sitronsaft og skall og rør jevnt.
  6. Hell halvparten av massen over kakebunnen.
  7. Fordel bærpureen over.
  8. Hell over resten av ostemassen.
  9. Dra en kniv forsiktig gjennom for å lage et slangemønster av bærpureen.
  10. Topp med jordbærskiver og rips.
  11. Stek i 45-50 minutter ved 160 grader.
  12. Skru av ovnen og la kaken stå i ovnen i en halvtime mens den kjøles ned.
  13. Ta ut og avkjøl videre på kjøkkenbenken.

Tips:
Pure lager du raskt ved å ha bær i foodprocessoren og kjøre til jevn masse for deretter å presse den gjennom en sil for å fjerne frøene.

Lyst på en annen ostekake?

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her